Adresa Frýdek-Místek, Pálkovická 2204

Časté dotazy

Časté dotazy
14.01.2024

Časté dotazy

JAK PROBÍHÁ PŘEDÁVÁNÍ A VRÁCENÍ VOZIDLA?
Obytné auto nebo karavan je vždy pečlivě zkontrolován po posledním nájemci. Při přebírání obytného auta Vás zaškolíme. Zaškolení správného používání auta trvá zhruba 30 min.
 
Při předání je nutné předložit platný občanský a řidičský průkaz. Vůz lze převzít nejdříve v 8 hod. ráno a vrací se do 16 hod. odpoledne. Každá předávka se individuálně upřesní předchozím telefonickým kontaktem. Při vrácení vozu se provádí kontrola stavu obytného auta. Obytné vozy se vrací čisté. S plnou palivovou nádrží, vypuštěnou odpadní nádrží a kazetou WC. Exteriér vozu není nutné čistit a nádrž s pitnou vodou doplňovat.
 
 
 
JAKÉ JSOU SPOTŘEBIČE V OBYTNÉM AUTĚ?
Vařič je plynový a má tří plotýnky. Lednice funguje na plyn, při zapojení z elektrické sítě 230v nebo při jízdě na 12v . Lednice je vybavena mrazákem. Topení je plynové nebo naftové dle typu vozu. Ohřev vody funguje na plyn. 
 
 
 
JAKÉ JE VYBAVENÍ KUCHYNĚ?
Kuchyň je vybavená kompletní sadou příborů, několika ostrými noži, vařečkou, naběračkou, vývrtkou. Dále kompletní sadou nádobí, skleniček, hrnečků a štamprlí :-) Dále pak několika hrnci, pánví a cedník.
 
 
 
CO SI MÁME VZÍT S SEBOU?
Naše obytné vozy nejsou vybaveny lužkovinami a povlečením. Lze zapůjčit za 600,- Kč po dobu délky pobytu. Mycí prostředky do kuchyně.
 
 
 
CO NESMÍME DĚLAT?
Je zakázáno zapůjčené obytné auto, používat jakýmkoliv jiným, nežli smluveným způsobem. Je zakázáno poškozovat nebo jinak znehodnocovat obytné auto. Je zakázáno bez předchozí domluvy brát do obytného auta domácí mazlíčky. Je zakázáno chodit za jízdy po obytném voze nebo ležet v posteli. Všechna boční, či střešní okna musí být úplně uzavřena a zajištěna během jízdy. Všechny obytné vozy jsou vybaveny bezpečnostním pásem. Při jízdě musí všichni cestující na sedadlech být připoutáni. Na WC se smí používat pouze toaletní papír pro chemické WC, kterého je ve voze vždy dostatek.
 
  
 
KDE MŮŽEME PŘESPAT (ZASTAVIT NA NOC)?
Doporučujeme k tomuto využít specializovaná místa, která jsou určena a vybavena právě pro tyto účely. Jedná se zejména o kempy nebo místa, jako parkoviště pro karavany a obytná auta (stellplatz), která jsou velmi častá hlavně na západ a jih od našich hranic. (Doplnit možnost volného kempování a upozornit na zákazy volného stání a prostudování dané destinace). V tomto Vám určitě rádi poradíme a můžete si nainstalovat některou z aplikací například Park4Night.
 
 
 
JAK JE TO S PLYNEM, ELEKTŘINOU A VODOU?
V obytném autě naleznete jednu nebo dvě plné plynové láhve. Bezpečně vydrží po dobu zapůjčení. Jsou zde tři baterie. Jedna je klasická autobaterie pro provoz auta, druhá a třetí je pro obytnou část vozu, která se dá dobíjet připojením kabelu do elektrické sítě, alternátorem za jízdy nebo solarními panely. Během slunečných dní Vám určitě šťáva nedojde :-). Dále zde najdete 120 litrovou nádrž na vodu a boiler pro ohřev vody. Pro dočerpání vody je součástí výbavy kanystr a hadice. K napojení do elektrické sítě je součástí výbavy 25 m dlouhý elektrický kabel na 230V a redukce.
 
 
 
MÁM VŽDY K DISPOZICI 230V?
Ne. Pouze při připojení k síťi například v kempu. V případě, že nejste připojení k síťi, fungují 12v autozapalovače a usb zásuvky.
 
 
 
JE KRÁSNĚ A CHCI SE POSADIT VENKU. CO S TÍM?
Oba vozy jsou vybaveny rozkládacími židlemi a stolem. Dále pak gumovým kobercem pod posezení a markýzou pro případ, že by sluníčko pálilo až moc :-)
 
 
 
MOHU SI OBYTNÉ AUTO PŮJČIT I V ZIMĚ?
Ano, naše obytná auta jsou připraveny na zimní provoz. Někteří z Vás si již vyzkoušeli kouzlo zimního kempování třeba na úpatí Alpských sjezdovek. Podrobné informace o této možnosti Vám rádi sdělíme osobně nebo přes e-mail.
 
 
 
JAKÝ JE LIMIT NAJETÝCH KILOMETRŮ?
Naše půjčovna nemá limit ujetých kilometrů.
 
 
 
PLATÍ SE NĚJAKÉ DALŠÍ POPLATKY?
Ne. Platí se pouze cena/noc. 
Možnost zapujčení plynového grillu 50,- Kč za noc.
 
 
 
JAKÁ JE POHODLNÁ CESTOVNÍ RYCHLOST NA DÁLNICI?
Doporučujeme rozmezí 100-110 km/h. Ze zkušeností je to nejlepší poměr mezí rychlostí, pohodlím, spotřebou a bezpečností. Oba vozy samozřejmě zvládají i rychlost 130 km/h. Taktéž mají českou dalniční známku.
 
 
 
JAKÉ MÁTE ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO PŮJČENÍ OBYTNÉHO VOZU?
K půjčení obytného auta je nutné - dosáhnout věku 21-ti let
                                 - předložit dva platné doklady (ŘP, OP)
                                 - složit vratnou kauci ve výši 25 000,- Kč
                                 - mít uzavřenou smlouvu o zapůjčení obytného vozu
Minimální délka zapujčení je 3 noci.
 
 
 
JE OBYTNÝ VŮZ POJIŠTĚN?
Naše obytné vozy jsou havarijně pojištěny s asistenční službou.
 
 
 
JAK JE TO S KOUŘENÍM V OBYTNÉM VOZE NEBO KARAVANU?
V obytném autě je přísný zákaz kouření. 
 
 
 
CO DĚLAT PŘI PORUŠE NEBO NEHODĚ PŮJČENÝCH OBYTNÝCH VOZU?
Poruchy:
 
V případě poruchy je nájemce povinen telefonicky kontaktovat pronajímatele v co nejkratší době. Pro tento případ je sjednána asistenční služba, nájemce je oprávněn kontaktovat asistenční službu, u které je vozidlo pojištěno. Číslo naleznete ve smlouvě.
 
Nehody:
 
V případě nehody, odcizení, vniknutí třetí osobou do vozidla nebo živelné nehody, je nájemce povinen kontaktovat telefonicky pronajímatele v co nejkratší době, dále je povinen informovat policii. V tomto případě je nutné toto doložit policejní zprávou. 
 
 
V PŘÍPADĚ DALŠÍCH DOTAZŮ NÁS NEVÁHJTE KONTAKTOVAT :-)
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com